littlecherrycake

Tro Hopp Kärlek

Smörkrämskakor/pastellkrämskakor

Kategori: Gott

Igår gjorde jag några riktigt smarriga kakor som var lätta att göra, går att frysa och lite ingredienser!

Du behöver till kakorna:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grädde ( jag hade matlagningsgrädde på 14% och det funkade lika bra! )
Socker

Till krämen:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Några droppar karamellfärg

Gör såhär:
Blanda ingredienserna till kakorna, det blir ju som en smördeg typ. Ställ in i kylen så att den blir lite kall och stelnar.
Sätt på ugnen på 200 g.
Kavla ut degen på mjölat bord (ganska mycket mjöl) till ca.5 mm tjock.
Skär ut små runda cirklar, jag tog locket på en nappflaska men jag tror egentligen det ska vara mindre.
Doppa dom runda kakorna i socker och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 5 min (kakorna ska fortfarande vara ljusa) och ta sedan ut dom och låt dom svalna.
Blanda allt till smörkrämen.
Spritsa krämen på hälften av alla kakor och gärna på undersidan. Lägg på dom andra kakorna.
Done! :)
Läste på Google att man även kunde ha maräng emellan och chokladkräm.. Jättegoa! Speciellt när man tar ut dom ur kylen lite innan servering så dom är rumsvarma :)
Jag gjorde även dessa i glutenfritt, då hade jag riktig grädde i men tog i mer grädde ca. 3/4 dl istället. Kanske ta i lite lite potatismjöl i dom glutenfria för att dom ska bli fastare?

<3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: