Glutenfri äppelkaka i micro
Kategori: Gott
När mamma och pappa kommer och hälsar på är det inte alltid vi har något glutenfritt hemma ( mamma är gluten ) så idag provade jag att göra en äppelkaka i micron som jag sedan har fryst in.. Så nu vet du mamma vad du kommer få när du kommer ner ;)
Ingredienser:
1 1/2 dl glutenfritt mjöl
100 g smält smör
0.5 dl socker
0.5 dl sirap
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Kanel
Råsocker/rörsocker
1-2 äpplen
Vit choklad
Gör såhär:
Blanda det smälta smöret tillsammans med mjöl, vanligt socker, sirap, vaniljsocker och ägg i en skål.
Häll smeten i en skål som tål ugnsvärme, den ska inte vara jättestor.
Skala och skiva äpplena och tryck ner i smeten. Hacka chokladen och strö över. Strö sedan över råsockret/rörsockret och kanel.
Sätt in i micron med ett lock på 500 w i 6 min...
Done!
<3